блог Марины Кондратьевой

Блог Марины Кондратьевой. О путешествиях, еде и немного о моей работе на телеке

Previous Entry Share Next Entry
пра новае ПІВА і сацыяльную арыентацыю адной ЛІДСКАЙ кампаніі
mari_kondrateva
legenda-61.jpg

Гэты дзень запомніўся мне непагодай. Ад паркоўкі да пад’езда мяне тройчы ледзь не знесла. Як правіла, у такое надвор’е хочацца застацца дома. Але калі дома адключылі батарэі і па кватэры гуляе вецер, то лепш адтуль збегчы.

Вырашыўшы пакінуць машыну на паркоўцы, я выйшла на «Кастрычніцкай», прайшлася па вуліцы Леніна. Арка, цёплы погляд любімага старца, лесвіца, дзверы, і перада мной ўтульная прастора бара Pinky Bandinsky, у якім сустракаюць знаёмыя твары і іх ўсмешкі.

Нагодай для сустрэчы стала тое, што ў горадзе Ліда зварылі піва для легендарных беларусаў. ААТ «Лідскае піва» прадставіла прэсе флагманскі прадукт пад назвай «Лідскае Легенда». Гэта класіка - лагер. Як вядома, няма нічога складаней, чым ствараць класіку. На думку мясцовых знатакоў - Лідскаму ўдалося.

legenda-14.jpg

Новы прадукт прысвечаны Носелю Пупко. Гэты чалавек быў апантаны стварэннем ідэальнага піва. Ён жа - той, хто ў XIX стагоддзі з маленькага бровара стварыў прагрэсіўнае прадпрыемства. Ен працаваў у няпросты час, нямала складанасцяў было на яго шляху. Але надышоў той дзень, калі піва з невялікага беларускага мястэчка стала вядома аж да Парыжа.

legenda-66.jpg
Злева направа: Дзмітрый Нічыпар, галоўны півавар кампаніі і Адрыус Мікшыс, генеральны дырэктар кампаніі

Адрыус Мікшыс цытаваў заснавальніка Носеля Пупко: «Поспех не прыходзіць да любога чалавека - поспех прыходзіць толькі да таго, хто гатовы яго прыняць і імкнецца да яго».

Я ўпэўнена, вы ўжо чулі, што кампанія пераходзіць на беларускамоўную камунікацыю. А мова, на якой напісаны гэты пост – знак падтрымкі добрай ідэі (вы ведаеце, як цяжка мне гэта даецца). Гэта першая навіна кампаніі.

Другая навіна - гэта рэбрэндынг. Прадпрыемству 140 гадоў. Візуальнае ўвасабленне выглядала па-рознаму ўсе гэтыя гады. Кампанія прыйшла да мінімалізму і лаканічнасці малюнка, а ў чырвона белым яго выкананні многія тут жа выявілі сімвалічнасць і падабенства з вышыванкай.

collage.jpg

legenda-22.jpg
З olya_neh і kansyello

legenda-57.jpg

Мне падабаецца падыход кіраўнікоў да дзейнасці і развіцця сваёй кампаніі. Пару фактаў вам, для прыкладу, якія і ў першае маё знаёмства з заводам, і зараз, на сяброўскай сустрэчы, шчыра мяне ўзрадавалі. Гэта той прыклад, які хочацца размясціць на чале дзейнасці нашых прыватных і дзяржаўных кампаній, заводаў, вытворчасцяў. Тэзісна:

* Завод закупіў сваім супрацоўнікам ровары, каб тыя без праблем і з ветрыкам прыязджалі на працу. Сярэдні ўзрост работнікаў завода за 35 гадоў, у самы раз, каб ацаніць сацыяльна арыентаваны праект працадаўцы.

* «Мы шукаем натхненне ў беларускім народзе. Мы шмат робім для таго, каб беларусы пазнаёміліся са сваёй гісторыяй і звычаямі спажывання аднаго з асноўных напояў ». Кампанія выдала і падарыла кожнаму свайму работніку кнігу «Гісторыя лідскага бровара» з 1876 года. Для іх менавіта і выдавалася. У ёй кожны чалавек, які працаваў ці працуе ў кампаніі, можа знайсці свае фота. Там іх больш за тысячу.

* На тэрыторыі завода адноўлена вуліца, якая адлюстроўвае гэтую мясцовасць у XIX стагоддзі. Распрацавана экскурсія па заводзе і гэтай вуліцы спецыяльна для супрацоўнікаў, а таксама іх дзяцей, бацькоў, жонак, мужоў і сяброў. Кожны работнік і яго блізкія пранікаюцца сапраўднай павагай да таго, што той робіць. Акрамя таго, гэта павышае каштоўнасць і значнасць супрацоўніка ў яго ж вачах.

* Кампанія рыхтуецца ўсталяваць тры памятныя знакі – арт – аб’екта – у гонар трох піўзаводаў, якія некалі працавалі ў Лідзе.

* Кампанія арганізоўвае маштабнае мерапрыемства - фестываль LidBear, якой плануецца на 17 верасня, што звяртае ўвагу ўсёй краіны на маленькі горад Ліда.

Спадар Мікшыс выдатна адказаў на пытанне Сяргея Стальмашонка, рэдактара часопіса TAXI, з нагоды таго, як яму трапіць на закрытую экскурсію па піўзаводу: «Мы пазнаёміліся, цяпер я ваш сябар. Патэлефануйце мне і я запрашу вас на экскурсію».

Следам піва-паўза і неверагодныя закускі, якія без перапынку з’яўляліся на сталах.
legenda-21.jpg

legenda-64.jpg

legenda-75.jpg

Цудоўным пачастункам тут і там спявалі простыя, але ўсім зразумелыя дыфірамбы: «Ммммм ...», «Ммм, як смачна!», «Вось гэтая штука вельмі смачная, паспрабуй». Піву таксама надалі нямала ўвагі. Дасведчаныя людзі сказалі, што класіка ўдалася. Я ж ацаніла лёгкі густ, адсутнасць горычы і з цікавасцю адзначыла тое, што мне спадабалася светлае піва, у той час як я аддаю перавагу цёмнаму.

legenda-155.jpg

legenda-79.jpg
legenda-109.jpg


legenda-110.jpg

На гэтым вечар не скончыўся, і сытай і задаволенай публіцы прадставілі сучасных легенд нашага горада. Займальныя лекцыі правялі тры цікавых чалавека, якія не проста робяць сваю справу, а ўмеюць яшчэ і выдатна пра яе распавядаць.

legenda-104.jpg
Юрый Гігіняк, удзельнік беларускай антарктычнай экспедыцыі, кандыдат біялагічных навук, вядучы супрацоўнік НАН Беларусі, распавёў пра тое, як практычна два гады правёў у Антарктыдзе.

legenda-124.jpg

Марына Шукюрова (Руся), спявачка, салістка групы «Shuma», падзялілася асаблівасцямі сваёй творчасці, а напрыканцы вечара яшчэ і выступіла.

legenda-127.jpg

Ігар Корзун, актывіст грамадскай кампаніі «Гарадскі Ляснічы» выдатна запаліў народ. Ён заклікаў усіх напаўняць горад, у якім мы жывем, зместам. Любіць яго і ганарыцца ім.

«Грамадзянская пазіцыя павінна праяўляцца не раз у пяць гадоў, а кожны дзень. Пааджынайцеся раніцай за тое, каб стары дуб у парку не высякалі - гэта ўжо пазіцыя», – прызыўна заявіў ён. І трэба сказаць - падзейнічала. Не тое, каб я кінулася аджынацца, але асоба гэтага спікера выдатна падбадзёрыла і прымусіла інакш зірнуць на многія рэчы.

legenda-147.jpg

legenda-150.jpg

IMG_5705.JPG

З тым самым старцам)

«Мы шукаем натхненне ў беларускім народзе. У гісторыі беларускага народа шмат легендарных асоб. Ім і прысвечаны новы напой «Лідскае Легенда». Мы ўсе свайго роду легенды», – спадар Мікшыс.

Можна я дадам? Не пераставайце верыць у сябе і ў тое, што робіце!

Мае пасты з прэс-тура ў Ліду на ААТ "Лідскае піва":

Лида во всей красе
IMG_4610.jpg

Квасное путешествие минчан в Лиду
IMG_4556.jpg

ПРАЗМЕРНАЕ ЎЖЫВАННЕ АЛКОГОЛЮ ШКОДЗІЦЬ ВАШАМУ ЗДАРОЎЮ, спадзяюся, вы гэта памятаеце ;)


Posts from This Journal by “Минск” Tag

  • #кулинарныйпатруль: волшебный вечер в ШИКАРИ

    Хороший ужин за пределами дома, ужин с правильным настроением и акцентами, полноценный -- от вина до десерта со всеми промежуточными этапами –…

  • «ЧЕРПАК» и ужин за 10$

    Кулинарный патруль by marusimba не дремлет. На тот момент в городе потухло солнце и только мокрый асфальт отражал фонари и фары. Мы с подругой…

  • MINI. Минск. Марина.

    MINI. Минск. Марина. -- это история о моем любимом месте в моем любимом городе и моем любимом маленьком автомобиле ) Я никогда не думала о…

  • Международный форум театрального искусства TEART

    Вот-вот Минск распустится красками осени, чтобы вскоре стать черно-белым до самой весны. В этот чарующий месяц город наполнит творчество и…

  • 8 причин зайти в "Хороший год" на Зыбицкой

    В Минске, на Зыбицкой, открылся новый винный бар. Называется "Хороший год". (Мне нравится писать, произносить и даже думать это…

  • необыкновенный Минск

    Хочешь ближе узнать свой город? Зови в него гостей и гуляй с ними. С гостями города ты невольно превращаешься в туриста; смотришь на привычные…


  • 1
Мариш, а на каком языке сложнее писать и говорить: на русском или белорусском? Или два даются одинаково?
Мне казалось, что я что-то помню, а вот читаю твой пост и понимаю, что плохо помню отдельные слова :) Написать так ни за что не смогла бы! :)

Танечка, мне очень сложно писать на белорусском. Читаю с удовольствием, понимаю прекрасно, говорить кое-как могу, но писать - это отдельная история.
Сложнее...даже не знаю. Но, изучая белорусский, понимаю, что язык очень богатый, даже богаче русского, невероятно красивый и вместе с тем, чем больше его учишь - тем больше думаешь, что до конца далеко. Я прямо расстроенная с уроков ухожу. Непочатый край )) Но он очень, очень красив!

Самое обидное, что на нем у нас мало кто говорит... Но это уже другая история :(

Было бы времени на него больше. А то больше урывками. Схватил, что успел )

Хорошо что есть люди увлеченные своей работой. Это вселяет надежду что не все у нас плохо. Люблю лидское темное.

И я предпочитаю темное.
Такие люди и их работа внушают веру в лучшее, это правда )

А наша мова вельмi прыгожая i мiлагучная. Чытаю творы Быкава Караткевича Мележа на беларускай мове. Размауляць цяжэй.Прыгожа размауляла на мове беларуская актрыса Стэфанiя Станюта.

Я б нават сказала - найпрыгажэйшая ў свеце :)

так нравится читать на белорусском языке)

Мне тоже :)
А вот писать - сущее наказание )))

искал на фотках жап подпевал.
не нашел (

Я дала ответы на все твои вопросы в прошлой нашей переписке.

Поищи еще )))


Со всем согласен

Ваня, ты понимаешь белорусский?!

Очень помогло знание украинского языка, все понятно))), только написание кажется странным))))

Белорусский и украинский очень похожи. Но на слух мне украинский тяжелее для понимания дается, чем в написании, ударения другие и много становится понятным только раза с третьего. Я когда во Львове была заметила это )

во Львове большое влияние польского, и там свой диалект. его даже с центральной У тяжко понимают)))

Ах вот оно что!
В Украине я была в Одессе, Львове и в Крыму, когда он был У. Но, честно говоря, когда ты всюду турист, с тобой редко говорят на украинском, поэтому послушать мало удавалось )

у нас в Крыму на русском и татарском (в деревнях) говорят, но украинский забыть еще не успели))))
впрочем вся У (кроме западных областей) в быту говорит преимущественно на русском)) или на суржике))

Загуглила, разобралась ;)

Малайчына! Так трымаць! Цяжка толькі ў пачатку, потым будзе значна лягчэй! Галоўнае - працягвай пісаць на роднай мове.
P.S.
Толькі ў мяне пытанне: што такое «аджынацца»? Я нават не чуў)))


Аджынацца - гэты слова, якое забрала у мяне больш часу, чым увесь астатнi пост ))) i я дагэтуль у iм не упэунена. "Отжиматься"
Калi есць жаданне, Пашка, можаш пашукаць. Яшчэ адцiскацца есць варыянт, але мне ен увогуле здаецца дрэнным.
Дзякуй )

Суржике?! Это диалект какой-то или язык? Впервые слышу :)

Хороший репортаж. И еще твой белорусский очень понравился. Завидую! )

Ой, Таня, белорусский у меня только хромой, но и косой )
Учить не переучить.

Но по твоему тексту, кстати, я бы не сказала... )

Это отчетливо просматривалось по тому, как долго я над ним работала!
Спасибо, Танюша :)

  • 1
?

Log in

No account? Create an account